Wandeling Le Hérou: de niet toeristische variant

Neem er een willekeurig lijstje van de mooiste wandelingen in België bij en geheid staat die van Le Rocher du Hérou daar helemaal terecht bij. Want ja, het is echt wel een pareltje. Maar zoals dat gaat met hoog aangeschreven wandelingen: die kunnen wel eens druk bezocht zijn en dat is bij momenten niet zo aangenaam. Daarom geef ik je de niet toeristische versie van de wandeling Le Hérou cadeau.

Weg van het volk

Parkeer je auto aan het verlaten restaurant Le Belvédère. Vertrek links van deze vergane glorie en neem meteen het pad linksaf, dit staat aangeduid met een rechthoekig bordje van de Eisleck trail (golvend tekentje). Nog geen 300 meter verder heb je al meteen een hoogtepunt om vingers en duimen bij af te likken te pakken: een uitstekende rotspartij van waarop je een prachtig zicht hebt op de slingerende Ourthe. De rots is zo gevormd dat die als een perfect bankje of picknickplek kan dienen. 

Nadien volg je de weg naar beneden totdat je aan de Ourthe bent, en vanaf daar loop je een hele tijd vlak naast het water over smalle paden die de hele tijd op en af gaan. Soms klauter je over een dikke boomstam, al dan niet met kabel. Wie durft, neemt onderweg een frisse duik. 

Op de Rocher du Hérou

Bon, en hoe zit het dan met die Rocher Le Hérou? Wel, die kom je halverwege tegen langs de Ourthe. Hou de rotspartijen in de gaten en zodra je ergens een ketting ziet hangen, dan heb je ‘m te pakken. Via die ketting klim je naar boven en vijf minuten en ontelbaar veel zweetdruppels later sta je op dé Herou, en snap je ook meteen waarom dit uitzicht één van de mooiste in ons land is. Aan beide kanten zie je de Ourthe stromen en behalve dat niets anders dan puur natuur. Genieten op de top! 

Nadat je weer beneden aan de Ourthe staat, ga je weer een heel eind verder langs het water totdat je landinwaarts moet. Daar gaat de weg weer naar boven en langzaam maar zeker kom je terug aan op de parking bij de Belvédère. 

Een prachtige wandeling die ik alleen maar heel hard kan aanraden. Klik hier voor de exacte route op Route You.

Wandeling Le Hérou: praktisch

wandeling le herou

De rots die uitnodigt voor een pauze en groepsfoto :)

 

Pin onderstaande pins op je pinterestbord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandelschoenen kiezen doe je best in de winkel

Next
Next

Getest: Salomon wandelschoenen dames halfhoog