Getest: Salomon wandelschoenen dames halfhoog

Er bestaan lage wandelschoenen, hoge wandelschoenen, maar ook halfhoge. Dus wel de steun zonder een te hoge, zware schacht aan de enkel. Ik ben benieuwd en test de X Ultra 360 Edge Salomon wandelschoenen dames halfhoog uit.

Het eerste wat meteen opvalt als je de schoenen ziet verschijnen, is de look. Easy on the eye. Mooie, lichte kleuren. En wanneer je de schoenen vasthoudt, valt het ook op dat ze superlicht zijn. Altijd een voordeel, want dat wandelt makkelijker, zeker op moeilijk terrein en bij lange afstanden.

De X Ultra 360 Edge wandelschoenen van Salomon zitten goed, comfortabel. Ik voel voldoende steun onder en rond mijn voet. Ook mijn enkels zijn goed ingepakt. Dat draagt bij aan de tredzekerheid. Ook voordelig is het waterdichte Gore-Tex membraan, en waar ik persoonlijk ook fan van ben is dat het bovenwerk gemaakt is van gerecycleerde materialen.

Let wel, de schoenen zijn halfhoog en dus misschien niet geschikt voor zij die last hebben van gevoelige of ontstoken achillespezen.

Conclusie over de Salomon wandelschoenen dames halfhoog

  • levert grip en stabiliteit

  • waterdicht, en toch ademend, waardoor je voeten droog en comfortabel blijven in alle weersomstandigheden

  • geschikt voor elk terrein en lange wandelingen

Deze X Ultra 360 Edge wandelschoenen van Salomon zijn een prima keuze voor outdoor liefhebbers die op zoek zijn naar duurzame en betrouwbare wandelschoenen.

Salomon wandelschoenen dames halfhoog

Stevig en comfortabel, mét extra bescherming aan de tippen.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandeling Le Hérou: de niet toeristische variant

Next
Next

Wandelen in Brasschaat: natuurwandeling Klein Schietveld