Tussenstop onderweg naar Zuid-Frankrijk of de Alpen

Te lang rijden is eigenlijk nergens goed voor. Zo kom je vermoeid aan op je vakantiebestemming en zeg nu zelf, daar heeft niemand toch wat aan?! Beter is om onderweg ergens te stoppen en wie liever niet terecht komt in een schamele vieze hotelkamer langs de snelweg moet zeker verder lezen. Want, wij hebben een fantastische stop naar de Franse bergen en Zuid-Frankrijk ontdekt!

Ga je in de winter skiën of in de zomer wandelen nabij de Frans-Italiaanse grens? Pakweg in Val Cenis aan de voet van de Mont Cenis of in Aussois aan het Nationaal Park Vanoise zoals wij dat eerder deden. Dan hebben we een uitstekend adres om onderweg te stoppen.

En dat is… L’Atelier du Relais in Laives. Achter de gietijzeren poort in het centrum van Laives, vlak aan de autosnelweg A6 in de Bourgogne, kom je terecht in een grote groene oase met schaduwrijke tuin, aangenaam terras en supermooi zwembad.

tussenstop vakantiebestemming frankrijk.png

Verfrissing na een lange autorit.

Da’s toch het minste wat je verdient?!?

Gastvrouw Isabelle heeft 4 kamers en 2 vakantiehuizen ter beschikking. Wij sliepen in de kamer Côté Tribu voor 4 personen, met twee bedden op de mezzanine. In datzelfde gebouw is er nog een andere kamer, Côté Dream, voor 2 personen, en samen delen die een gemeenschappelijke kamer met snookertafel en zithoek. Superdeluxe!

Daarnaast is er nog een kamer voor 2 personen, en een kamer voor 2 tot 4 personen. De kleurrijke vakantiehuizen kunnen beide tot 5 personen herbergen.

Trouvez votre gîte en Provence entre champs de lavande et vignobles

Wie in de kamers logeert, krijgt er een lekker ontbijt bij. ‘s Avonds kan je je voetjes ook onder tafel schuiven. De man van Isabelle kookt verfijnd en lokaal, en suggereert je de aangepaste fles wijn(*). Het resultaat is een verrassende maaltijd in een prachtig kader met vriendelijke bediening voor een betaalbare prijs. Geweldig, toch?!?

Update april 2022 - Wanneer we een topadres gevonden hebben, keren we gewoon terug. And so we did, na onze skivakantie in Val Cenis in april 2022. Toen sliep een deel van ons gezelschap in de kamer Côté Buis. Eveneens een juweeltje. En het eten ‘s avonds aan de tables d’hôtes was ook superlekker en gezellig.

L’Atelier du relais Praktisch:

  • 5, rue la Ruée - 71240 Laives, Frankrijk

  • 140 euro per nacht voor 4 personen inclusief ontbijt

  • Tables d’hôtes is mogelijk

  • Op 6 uur rijden van Antwerpen

(*) Over wijn gesproken: je zit hier in de Bourgogne, een wijnstreek bij uitstek. Heb je nog wat tijd en vooral, plaats over in de koffer? Stop bij een wijnwinkel (goei adresje hier), ontdek nieuwe wijnen en laad die kisten in. Schol!

Nog meer tijd over? Bezoek het Middeleeuwse dorp Brancion of ga voor een gastronomische stop in het gezellige Chapaize. In het Volpiano Café serveren ze lekkere tapasbordjes en verse pannenkoeken.

 
Trouvez votre gîte en Provence entre champs de lavande et vignobles
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandelweekend in en rond de Warchevallei

Next
Next

Wat kost een skivakantie?