Review: Grisport wandelschoenen uitgetest

Goede wandelschoenen zijn onontbeerlijk bij een wandeling. Zowel bij een wandeling in de stad, door het bos of op avontuurlijker terrein zoals de bergen. En die wandelschoenen zijn er in ontelbare variaties. Ik wandel de laatste maanden op Grisport wandelschoenen, meer bepaald de Walking Delta Low. En wat ik daarvan vind?

Hoog sneakergehalte

Wel, het eerste wat meteen opvalt is dat deze Grisport wandelschoenen erg licht zijn. Zowel qua gewicht, alsook de kleur, waardoor je ze net zo goed als sneaker kunt dragen. Ideaal, want dan heb je meteen ook een goede schoen aan als je even naar de bakker of apotheek wandelt. Persoonlijk vind ik de combinatie van lichtgrijs en mintgroen ook erg geslaagd. Perfect voor de lente en zomer. Maar weet dat de Walking Delta Low ook in het zwart beschikbaar is en voor heren ook nog in het donkerblauw. Kleuren die beter bestand zijn tegen vuil en modder.

Behalve licht zijn de schoenen ook soepel. Oftewel, uitermate geschikt voor dagelijkse wandelingen en iets langere tochten op asfalt. Voor bergwandelingen zijn deze schoenen te licht en bieden ze te weinig grip. Daarvoor moet je in de hiking categorie van de Grisport wandelschoenen zijn.

Wandelen in de Grisport wandelschoenen

Dat het echt walking shoes en geen hiking shoes zijn, merk ik ook tijdens het wandelen. De Delta Low schoenen zitten comfortabel, ze zijn ademend en de double density zool zorgt voor een natuurlijk afwikkeling van de voet, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik meer van de demping had verwacht. Ik loop niet op wolkjes. Ik was van plan om ze te dragen tijdens de 100 km Dodentocht, maar beslis tijdens eens training van 50 km om daarvan af te zien. Desondanks zijn het absoluut fijne en goede schoenen waar ik met plezier kortere wandelingen in zal blijven wandelen.

Ik raad je ook aan om een maat groter dan gebruikelijk te nemen. Dat zal het comfort en ademend vermogen alleen maar ten goede komen. En ook, pas de schoenen. De ideale wandelschoen is voor iedereen anders.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Snacks tijdens wandelen: 3 recepten voor energierijke havermoutrepen

Next
Next

5 keer overnachten in een houten cabin België