Ontdek 8 Pietersheim wandelroutes in Limburg

Het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg kent een aantal toegangspoorten waaronder Pietersheim in Lanaken. Vanuit daar starten er een aantal wandelingen. Maak kennis met 8 Pietersheim wandelroutes.

Startpunten van de Pietersheim wandelroutes

En om het nog wat ingewikkelder te maken - afin, valt wel mee hoor - vallen er onder de toegangspoort Pietersheim drie verschillende startpunten:

  • Poort Pietersheim - aan de 12e eeuwse waterburcht (prachtige historische site!) in de Waterstraat in Lanaken

  • Instappplaats Bessemer - kruispunt van Bessemerstraat en Gijzenveldstraat in Zutendaal

  • Instapplaats La Butte Aux Bois - Paalsteenlaan 90 in Lanaken

Alles ligt vlakbij elkaar.

Vanuit poort Pietersheim starten 3 Pietersheim wandelroutes van 3,7 km (volg de groene rechthoeken), 6,8 km (volg de blauwe ruiten) en 11,4 km (volg de rode driehoeken).

Vanuit instapplaats Bessemer starten ook 3 Pietersheim wandelroutes van 5,6 km (volg de groende rechthoeken), 7,4 km (volg de blauwe ruiten) en 12,5 km (volg de gele zeshoeken).

Vanuit instapplaats La Butte Aux Bois, een super statig vijfsterren hotel, starten 2 Pietersheim wandelroutes: 4,3 km (volg de groene rechthoek) en 11,4 km (volg het paarse trapezium), en het is die laatste wandeling die wij gedaan hebben.

Premium Pietersheim wandelroutes

De paarse trapezium wandeling van 11,4 km is bijna volledig onverhard, gaat door bossen en heide, langs vijvers en wordt gemarkeerd als een premium route. Waarom premium? Ik vermoed dat dit komt door de afwisseling met onder meer vlonderpaden, het bescheiden aantal hoogtemeters en omdat deze route een uitzicht biedt op uitgestrekte panorama’s op de Vallei van de Ziepbeek. In een hoge uitkijkstoel kan je hier samen van genieten. En daar zit je dan, helemaal alleen omgeven door niets anders dan groene natuur. Je ziet alleen maar bomen, kleine paadjes, struiken en je hoort de vogels fluiten. Heerlijk om even van de wereld te zijn.

Ook fijn is dat je onderweg horeca tegenkomt als je de gemarkeerde route heel even verlaat. Vlakbij de Aspermansvijver vind je de brasserie Aspermans. Daar kan je iets eten of drinken, binnen of bij mooi weer op het terras. Aan het eind van de wandeling kom je nog voorbij brasserie Foresta, en als je het chique La Butte Aux Bois durft betreden, kan je terecht in hun Bar Papillon of bistro Le Ciel.

 

Pin onderstaande pins op je Pinterest bord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

5 keer overnachten in een houten cabin België

Next
Next

Wandel de duinengordel in het Nationaal Park Hoge Kempen