Camperplaats Heimbach en omstreken in Eifel

Onze campertrip door Eifel kon niet lang genoeg duren. Toch waren we helaas beperkt in de tijd. We verbleven 3 nachtjes. Een camperplaats Heimbach en nog twee andere plekken.

Camperplaats Heimbach

De wohnmobilhafen Heimbach is een prima plek voor 19 campers op verharde achtergrond. Verwacht hier geen idyllische taferelen, want je staat naast het station en vlakbij het centrum. Dit heeft z’n voordelen (op loopafstand van een gezellig terras), maar ook z’n nadelen (hinder van het verkeerslawaai).

  • Voorzieningen: stroom, vuilbak en mogelijkheid om vuil water en toilet te lozen.

  • 10 euro per nacht (cash!)

Meer info over de camperplaats Heimbach vind je hier.

Een reden om hier te staan is dat je op 3 km van de Rursee bent. Een mooi meer waar je heerlijk kunt genieten op het water.

Camperplaats Nürburg

Wie een beetje autoliefhebber en in Eifel is, kan niet om Nürburg en zijn Nürburgring heen. Wat een bijzondere plek is dit! Wij verblijven een nachtje op de parking van het Motorsport Hotel. Je kan hier iets eten of drinken in de typische Duitse biergarten.

Toen wij er toekwamen, stonden campers en auto’s een beetje rommelig door elkaar geparkeerd. De camperplaats is deels verhard. Wij hebben toen niets betaald, maar ik geloof niet dat dit helemaal de bedoeling is, alleen was het ter plekke niet duidelijk hoeveel, waar of aan wie te betalen. Onze camperburen stonden er ook ‘gratis’.

  • Voorzieningen: stroom en vuilbak

  • Reserveren is zeker nodig tijdens evenementen.

Meer info over de camperplaats Nürburg vind je hier.

Leuk om te doen is een rondje karten. Dat is op loopafstand.

Camperplaats Gerolstein

In vergelijking met camperplaats Heimbach en Nürburg is dit onze favoriet. Een grote groene en zeer nette camperplaats waar er voor kleine, middelmatige en erg grote campers een apart terrein is. Ook leuk is dat de camperplaats naast het gemeentelijk zwembad met mooi buitenbad en op loopafstand van het centrum gelegen is.

  • Voorzieningen: stroom, vuilbak, water toe- en afvoer, en boekenstand.

  • 15 euro per nacht

Meer info over de camperplaats Gerolstein vind je hier.

Vanuit Gerolstein starten er meerdere mooie wandelingen door de bossen.

 

Bewaar onderstaande pins op je Pinterest bord

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Roadtrip Eifel met de camper: route voor 3 dagen

Next
Next

Avonturenpark Duitsland: zipline parcours bij EifelAdventures