Aparthotel Westende: ontdek West Bay hotel

Een weekendje zee? Altijd een goed idee. De zeelucht, de wind en de brede stranden geven zuurstof aan de mogelijke chaos in je hoofd en doen vertragen. Heerlijk! Wij stranden deze keer in Westende, de badplaats tussen Nieuwpoort en Middelkerke, en verblijven in West Bay. Spoiler alert: deze aparthotel Westende is eentje om te onthouden.

Zoals de naam aparthotel het al verklapt, slaap je in een appartement in West Bay. Die zijn er in verschillende maten: van een cosy studio tot een familie appartement. Wij slapen in een premium appartement met aparte slaapkamer, sofabed in de woonkamer, kleine keuken en afgewerkt volgens Rivièra Maison styling. Lees: tijdloze, romantische inrichting zoals je die in Engelse cottages terugvindt. Op het ruime balkon hebben we in de verte zicht op zee en de duinen. Dat er zoveel ramen zijn, en dus ook veel frisse lucht kan binnen waaien, vind ik ook fijn.

Heerlijk ontbijt

De grootste troeven van West Bay zijn echter niet in de kamer terug te vinden. Nee, daarvoor moet je naar beneden, door de mooie gezellige lobby gaan en dan aanschuiven aan het ontbijtbuffet. Wat een ruime keuze zeg! Pannenkoeken, allemaal verschillende broodjes, heel veel soorten zoet en hartig beleg, eitjes, huisgemaakte granola, jus én… chocolade pastilles van Callebaut voor een heerlijke warme choco. Zalig!

Aparthotel Westende met zwembad

Maar wacht, het wordt nog beter, want dit hotel in Westende heeft een zwembad! Jawel, een natuurbad van 35 meter lang. Ook een zaligheid! Zeker bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de zonnebedjes.

Nog pluspunten zijn de bar, dat het vlakbij het strand is en gelegen tussen Nieuwpoort en Oostende als je toe bent aan meer bedrijvigheid in de zin van cultuur, horeca of shoppen.

Over horeca gesproken: in Westende kan ik surfclub De Kwinte aanraden. Je eet en drinkt hier met zicht op zee, lekker droog boven het strand. Ook zeevruchtenbar Bonk en strandbar Tabl’O sur mer zijn adresjes om te noteren.

 

Pin onderstaande pins op je Pinterestbord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Vakantie in Zuid-Tirol, Italië

Next
Next

Huttentocht Montafon vanuit Schruns