Wandelen in de duinen van Vrouwenpolder, Zeeland

Uitwaaien aan zee. Hoe zalig is dat? Nog meer als je ruimte en alleen maar natuur om je heen hebt. Zoals in Zeeland. Wij gaan voor een dagje wandelen in de duinen van Vrouwenpolder.

Versta me niet verkeerd. Ik ga ook heel graag naar onze Belgische kust, vooral in de winter dan, maar de kust van Nederland is toch echt wat anders hoor. Dat is gewoon puur natuur. Niet het ene lelijke appartementsgebouw naast het andere en dat kilometers aan een stuk. Nee, hier is het alleen maar van een gigantisch breed strand, duinen en om de zoveel honderden meters een gezellige strandbar. Oftewel, de ideale setting voor een dagje wandelen in de duinen van Vrouwenpolder.

Disclaimer: een aantal links in deze blogpost zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer jij iets via die link boekt zonder dat de prijs voor jou wijzigt. Oftewel, een kleine moeite voor jou en een grote support voor mijn blog! Waarvoor dank :)

Bestemming: de duinen van Vrouwenpolder

Vrouwenpolder bevindt zich op nog geen uur rijden van Antwerpen-Noord. Echt niet ver dus. Je parkeert je auto (buiten het seizoen gratis) aan snackbar De Lekkerbek, neemt de trap tot in de duinen en dan: diep ademhalen, ogen sluiten, armen spreiden, verstand op nul en genieten. Je bent er! Op het strand, zicht op zee en verder (bijna) niets. Een dag voor jou alleen of met geliefden. Geen werk, laptop of to do’s. Alleen de ene voet voor de andere zetten en je hoofdje leegmaken.

Wandelen in de duinen van Vrouwenpolder

Wij wandelden gewoon over het strand richting Domburg en terug via de fietsweg langs de duinen van Vrouwenpolder. Helaas waren de beschutte duinvalleien van natuurgebied Oranjezon op dat moment niet toegankelijk. Daar wandel je 4 routes tussen 2,5 en 6,5 km.

Deze wandelingen of deze van Wikiloc zijn ook nog een optie.

Zee en duinen = een afwisselend kustgebied.

Hongerke?

Het leuke aan Zeeland is dat het brede strand ook uitgerust is met fijne strandbarretjes. Wij zaten in Beachclub Aloha en hebben daar heerlijk gegeten en gedronken. Strandrestaurant De Dam (hallo cocktails!) of Strandpaviljoen Breezand (lekkere flammkuchen!) maken de innerlijke mens ook erg blij.

Afsluiten in Veere

Wie nog energie over heeft, kan er nog een uitstap of dorpje aanbreiden. Wat dacht je van meer te weten komen over de deltawerken en zeedieren in het themapark Deltapark Neeltje Jans? Of Domburg, Middelburg of Veere verkennen? Wij gingen voor dat laatste, op 6 km van Vrouwenpolder (daar waren we al ooit eens geweest).

Wat een pittoresk stadje is me dat! Zo klein en zo schattig. Met haven aan het Veerse Meer, voetgangerssteegjes, mooie winkeltjes, gezellige terrassen en pleintjes die uitnodigen om ff te zitten en niksen.

Oh, wat een heerlijke dag. Af en toe gewoon eens doen. Het doet zoveel deugd.

 
 

Sla deze pins op op je Pinterest bord

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Handige oortjes om mee te lopen

Next
Next

Luxueus logeren en dineren bij August in Antwerpen