7 voordelen van een verblijf op de piste

Wie met kinderen gaat skiën, kan maar beter inzetten op alle mogelijke gemakken. Want jezelf en de kinderen op tijd skiklaar maken én skiën zijn al een hele toffe, maar intense onderneming op zich. Dus alles wat je daarin kan verlichten, zijn pluspunten. Zoals een appartement op de piste.

Er zijn 7 redenen waarom je hiervoor moet kiezen.

1. Op tijd bij de les

De skiklassen beginnen doorgaans naast een skilift op de piste. Hoe makkelijk is het dan als je zelf ook al op de piste bent? Dat betekent overigens ook dat je ‘s morgens langer in je bed kunt blijven liggen en op ‘t gemak kunt ontbijten. Super chill!

2. Geen auto nodig

Wanneer je in het dal of niet naast een skilift verblijft, moet je altijd de auto of een shuttlebus nemen om ergens te geraken. Da’s al een hele rit nog voor je goed en wel op de latten staat. Lees: gedoe. En hoe leuk is het om eens een week geen auto te moeten gebruiken en amper te zien?

3. Sneeuwpret

Ook na de skiklassen blijft het voor de kinderen fun op de berg. Denk aan sneeuwballen smijten of honderd keer af een heuveltje glijden op een slee. Iets wat in het dal niet mogelijk is.

4. Thuis lunchen (lees: veel goedkoper!)

Na de skilessen van de kinderen ben je in een mum van tijd thuis om een hapje te eten. Dat bespaart je een veel duurdere lunch ergens op de berg. Wat niet betekent dat je dat wel eens kunt doen natuurlijk.

5. Skiën tot aan de deur van je appartement

Hoe gemakkelijk is dat!?! Skiën tot aan het appartement, skis uit, in de kast en klaar. En niet skiën tot aan een lift, skis uit, skis sleuren op je schouder (+ die van je kleine kinderen), in de lift, skis in de auto en naar huis rijden, of een vergelijkbaar scenario.

6. Altijd een mooi zicht

Wanneer je een appartement op de piste hebt mét zicht op de piste ben je helemaal koning te rijk, want je hebt altijd een prachtig zicht op die machtige bergen. Da’s meer genieten van de bergen en de bergsfeer. Mooi en rustgevend.

7. Meer après-ski

Als je in een berghut bent en je weet dat je geen lift meer nodig hebt om thuis te geraken, komt het niet zo nauw. Met een gerust hart bestel en geniet je van een laatste drankje. Je moet niet op je klok kijken, relax! En eens je thuis bent, zijn die latten zo uit en kan je je après-ski verder zetten aan de bar vlakbij je appartement. Santé!

Van de latten recht naar het terras. Zei er iemand génépi?

Je leest het. Mega veel voordelen om op de piste te verblijven. Het dal heeft zeker ook zijn charmes, dat ga ik niet ontkennen, ik ben daar ook super graag, maar zeker met kinderen die op tijd bij de skiles moeten zijn, is verblijven op de piste the way to go.

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

De Belgische kustlijn afwandelen in drie dagen

Next
Next

Getest: wandelschoenen Hoka Challenger ATR 6