Vakantiehuis Dolomieten: ontdek het fantastische My Gruberhof

Soms boek je iets alleen op basis van foto’s en heb je pech. En soms is het een schot in de roos, en dat is precies wat ons overkwam toen we bij My Gruberhof, een vakantiehuis in de Dolomieten met 4 appartementen, toekwamen. Wat een pareltje!

My Gruberhof is gelegen in Tiers, aan de voet van de Dolomieten in Zuid-Tirol, en dus de perfecte uitvalsbasis voor een meerdaagse wandeltocht in die prachtige bergen. De locatie is top (als je van stilte houdt). In het dorpje Tiers vind je een supermarkt, bakker en niet veel meer. Dat is op zo’n 30 minuten wandelen.

Tiers, omgeven door bergen

Tiers ligt op 1028 meter boven de zeespiegel aan de achterkant van het Tiersdal. De gelijknamige gemeente omvat ook de districten St. Zyprian, Weisslahnbad en Breien.

Door de relatief afgelegen ligging in het hart van het natuurpark Sciliar-Catinaccio vind je in Tiers nog veel ongerepte stukjes natuur. De Catinaccio/Rosengarten, het gebied Sciliar/Schlern en de omliggende Dolomieten staan sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een van de redenen waarom Tires al Catinaccio voorstander is van zacht en duurzaam toerisme.

Vakantiehuis Dolomieten tot in de puntjes afgewerkt

Binnen in de accommodatie is alles picco bello. My Gruberhof is open sinds het voorjaar van 2024. Oftewel, gloednieuw. Bovendien werd alles met de grootste zorg afgewerkt en met veel smaak ingericht. De appartementen zijn ruim, netjes en gewoonweg heel aangenaam.

Nog drie enorme pluspunten van dit vakantiehuis in de Dolomieten:

  • Het balkon met een uitzicht om letterlijk duizelig van te worden. Ik had continu het gevoel dat ik helemaal bovenaan een rollercoaster zat, omdat je zicht hebt op een enorme vallei. Hier kan je echt naar blijven kijken. Prachtig!

  • My Gruberhof beschikt over een receptie, met daarnaast de enorme prijzenkast van de voormalige Olympisch kampioen die deze appartementen uitbaat, en een gemeenschappelijke ruimte met tv, tuin en terras, tafeltjes, boeken en spellen. Een extra woonkamer, zeg maar. Dat maakt het geheel extra ruimtelijk.

  • Je bent hier op een boerderij. Er valt dus altijd wel iets te zien of te doen. Zo kregen wij regelmatig bezoek van vier super schattige katjes. Die schermen hadden plots veel minder aantrek, ha!

Wij zaten in het appartement Similde.

Wat denk je, ook iets voor jou?

 

Pin deze pins op je Pinterest bord voor later

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Next
Next

Vakantie in Zuid-Tirol, Italië