Bezoek aan Monschau Duitsland in Eifel

Het Duitse Monschau is een openluchtmuseum. Lees: een pittoresk dorpje gevuld met gerenoveerde vakwerkhuizen langs het water. Echt postkaartmateriaal en dat Monschau Duitsland iedere dag honderden toeristen ontvangt, is volkomen terecht.

Disclaimer: een aantal links in deze blogpost zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer jij iets via die link boekt zonder dat de prijs voor jou wijzigt. Oftewel, een kleine moeite voor jou en een grote support voor mijn blog! Waarvoor dank :)

Dat je Monschau nadert zie je aan de talloze aanwijzingen voor parkeerplaatsen. Desondanks vinden we heel vlot een plekje, zelfs voor onze grote camper, waarna we rustig naar beneden wandelen richting het historische centrum van Monschau Duitsland.

Monschau is klein en gezellig. Overal zie je vakwerkhuizen, terrasjes en boetiekjes. Een heerlijke plek met smalle charmante straatjes om door te slenteren en middeleeuwse architectuur te bewonderen. Neem zeker de tijd om hier even te lunchen. Of geniet van koffie en kuchen - traditioneel Duits gebak - in één van de vele cafés?

monschau duitsland

Begeleide tour door de oude stad

In plaats van op eigen houtje door de smalle straten van Monschau te kuieren, kan je er ook voor kiezen om dat met een gids te doen. Die kan je namelijk erg veel interessante weetjes vertellen over deze historische stad. Da’s een win-win. En wandelen én van alles bijleren!

Wat kan je nog doen in Monschau Duitsland?

  • Smeer je wandelbenen in en klim naar de Monschau Burg. Dit is een middeleeuwse kasteel dat een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving biedt. De wandeling vanaf het centrum duurt zo’n 20 minuten. Valt wel mee, toch!?

  • Wie graag al eens een museum bezoekt, moet naar Rotes Haus. Dit museum, gevestigd in een historisch huis (hoe kan het ook anders?) met goed bewaard interieur, laat de levensstijl van de rijke lakenhandelaren in de 18e eeuw zien.

  • Wandelen in Eifeler Tor, een mooi wandelgebied rond Monschau, of fietsen in de buurt en genieten van het heuvelachtige landschap van de Eifel.

Monschau Duitsland toevoegen aan je roadtrip door Eifel kan ik alleen maar heel erg aanraden. Klein, maar absoluut een bezoek waard. Voor mij kwam de grootste verrassing bij het verlaten van Monschau: nog geen kwartier later reden we al op Belgisch grondgebied. Dit Duitse stadje is zo dichtbij! Nog een reden om eens te gaan dus.

 

Bewaar onderstaande pins op je Pinterest bord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Avonturenpark Duitsland: zipline parcours bij EifelAdventures

Next
Next

Wandel de Salzburger Almenweg zoals jij het wil