Logeren met het gezin in hostel Innsbruck

Nadat we verliefd waren geworden op Kopenhagen en het hostel waarin we toen verbleven, stond het voor ons vast dat we weer een hostel zouden opzoeken voor onze citytrip naar Innsbruck. Want, laat ons eerlijk zijn, citytrippen met kinderen is er nog altijd niet goedkoper op geworden. Dus besparen we wat op het verblijf. En met veel plezier trouwens, want logeren in een hostel is een heel plezante beleving, en dat geldt ook voor ons hostel Innsbruck.

Hostel Innsbruck: Familiekamers met een vibe van wereldreizigers

Wij slapen in Meininger Hotel. Da’s toch een hotel? Klopt, en toch is het vergelijkbaar met een hostel, want het ligt pal in het centrum, in de lobby hangt er een chille wereldse studentenvibe en er staat een gemeenschappelijke keuken tot je beschikking om je eigen potje te koken (hallo budget travelers!). Maar het is niet zomaar een hotel of hostel, het is “an upgrade to any hostel”, zoals Meininger het zelf omschrijft.

Het trekt dus zeker de globetrottende backpackers aan, maar Meininger Hotel in Innsbruck is ook een prima verblijf voor gezinnen, vinden wij. Ze hebben hier namelijk ruime en mooie familiekamers met alles erop en eraan. Denk aan airco, mega sterke wifi en een oplaadpunt per bed, niet onbelangrijk voor tieners. En het uitgebreid ontbijt is ook om vingers en duimen bij af te likken, en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Iets van een 250 euro per nacht in hoogseizoen ten opzichte van wat al snel rond en rijkelijk boven de 400 euro schommelt voor een nachtje in deze Oostenrijkse binnenstad. 

What’s not to like? Ik zeg: citytripke doen met de kinderen = hostel Innsbruck boeken, en gaan!

Wat kan je doen in Innsbruck?

Oké, je mag dan wel in een toffe kamer liggen. Hier blijven we natuurlijk niet de hele dag hangen. Daarvoor is Innsbruck te mooi en veelzijdig. De stad staat bekend om zijn prachtige plein Maria-Theresien-Straße met gekleurde huizen en als uitvalsbasis voor actieve vakanties in de bergen, want ja, de stad ligt echt in het hart van de Alpen. Overal waar je kijkt, zie je bergen, heerlijk!  Onze highlights zijn:

  • Flaneren over de marktplaats en langs de heldere Inn die aan een rotvaart voorbij stroomt.

  • Die wandeling verder zetten door de Herzog-Friedrich-Straßse en halt houden bij het huis met gouden dak. Met zijn 2657 vergulde koperen dakpannen is dit de beroemdste bezienswaardigheid van Innsbruck. 

  • Nog even verder, op het mooiste plein van de stad, uit eten gaan bij La Mara en volgens mijn kinderen de beste burger ter wereld eten (en als je het echt wilt weten, dit was dé reden om deze zomer opnieuw via Innsbruck te reizen).

  • Aan de overkant eet je de lekkerste ijsjes bij Tomaselli Gelateria.

  • Winkelen in de vele outdoor shops (sportstad hier, remember?!).

  • En wie een uitzichtje wel kan appreciëren, beklimt de middeleeuwse stadstoren van 31 meter of neemt vanuit het stadscentrum de Innsbrucker Nordkettenbanen naar het bergstation Hafelekar op 2256 meter boven de zeespiegel. Op deze top is het genieten van adembenemende uitzichten op enerzijds de stad, en anderzijds de steile rotsen en de Alpen. 

Genoeg te zien en te doen, en het brengt wat variatie op de planning voor zij die voornamelijk in de bergen vertoeven. Zet Innsbruck dus maar op je route, tschüs!

 

Pin onderstaande pins op je Pinterest bord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

3x buitenaards wandelen in Ras AlKhaimah

Next
Next

Tips om je vakantiehuis in te richten