Camperplaats Brabant: de Rucphense Weide

Wanneer je met de camper reist, sta je wild, op een camping of camperplaats. Ik verkies doorgaans camperplaatsen, omdat ze kleiner en rechttoe rechtaan zijn. Veel faciliteiten heb je als camperaar niet nodig. Maar wat als het gaat over de gezelligheid? Daar biedt de Rucphense Weide, een camperplaats Brabant, het perfecte antwoord op.

Ja, op de Rucphense Weide, een camperplaats in het Brabantse Rucphen (verrassend hé :)), staan de campers ook gewoon naast elkaar zoals op iedere andere camperplaats. Alleen staan ze hier iets verder uit elkaar op het gras, met voldoende plek voor een ligstoel of zitzak, en met zicht op een weiland en tussen de bomen. Het allergrootste verschil met een gewone camperplaats is echter het campinggevoel dat uitbaters Manon en Johnno willen meegeven, en daar zijn ze met glans in geslaagd.

Het jonge ondernemende koppel omschrijft het als “een campercamping”. Denk aan een petanque veldje, picknickbanken en sfeerverlichting op het middenplein. En ook iedere vrijdag pizza’s uit de houtskooloven serveren, broodjesservice, af en toe een kampvuur maken en de gemeenschappelijke ruimte met bar gebruiken als daar nood aan is. Deze camperplaats in Brabant is eentje om meteen te noteren! De Rucphense Weide biedt plek voor 60 campers

Wat is er te doen in de buurt van deze camperplaats Brabant?

Op een goeie 20 minuten fietsen sta je in het centrum van Oudenbosch en bezoek je haar zéér imposante basiliek. Iets dichterbij is er Splesj, een waterpark dat zeker op zomerse dagen met kinderen de moeite waard is. Op wandelafstand heb je het centrum van Rucphen voor boodschappen of een terrasje, en de Rucphense bossen voor mooie wandelingen of rit met de mountain bike.

Een beetje verder (lees: neem de camper) vind je:

  • Fort De Roovere

  • het pittoreske Willemstad aan het water

  • Nationaal Park de Biesbosch

Op nog geen uur rijden vanuit Antwerpen sta je in het gezellige en veelzijdige Noord-Brabant. De uitgelezen bestemming voor een weekendje weg.

 

Pin onderstaande pins op je Pinterest bord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Tips om je vakantiehuis in te richten

Next
Next

Wandelschoenen kiezen doe je best in de winkel