Nisramont wandeling rond het meer, héérlijk!

Is het Canada? Of Zweden? Nope, het is ‘gewoon’ België. Maar het meer van Nisramont heeft echt wel iets weg van ons Noordelijk halfrond. Al meteen van bij de start van de Nisramont wandeling doen de kleur van het water en de gifgroene bomen op de achtergrond je wegdromen. We nemen je mee voor een avontuurlijke wandeling rond het meer van 15 km.

De Nisramont wandeling start aan de stuwdam. Je kan kiezen in welke richting je de wandeling doet. Wij kiezen ervoor om te starten met een klim door de bossen (links aanhouden). Het eerste uitzichtpunt over de Ourthe is er meteen eentje om vingers en duimen bij af te likken. We worden er zowaar een beetje week van.

nisramont wandeling

Puur natuur en absolute stilte.

Op ‘t gemak zetten we onze weg verder. Het leuke aan deze wandeling is dat die in geen geval plat is, veel smalle paden over gigantische boomwortels en door bossen omvat en (bijna) altijd zicht op het water biedt. Het verveelt geen moment. Er zijn ook genoeg mooie plekjes om onderweg even te stoppen voor een slok water of boterham.

Twee keer ga je over het water en helemaal aan het einde wandel je over de indrukwekkende stuwdam (of je begint ermee, het is maar in welke richting je de wandellus aanvangt).

En voor de rest laat ik de foto’s spreken.

Nisramont wandeling Praktisch:

  • Wandellus van 15 km. Goed voor zo’n 5 uur wandelplezier die gemarkeerd wordt met rode ruit.

  • Avontuurlijke wandeling: veel klimmen en dalen. Goede wandelschoenen zijn vereist.

  • Start en einde aan de stuwdam van Nisramont (volg daar de bordjes Barrage de Nisramont). Adres: Rue du Barrage in Nisramont.

  • Grote parking voorzien.

  • Gezellig zonnig terras aan de stuwdam om achteraf bij te komen bij een frisse Chouffe :).

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Op hotel in een polderdorp

Next
Next

Wandelweekend in en rond de Warchevallei