De Trôs-Marets wandeling: dat is wandelen in een ongerepte dal

De Oostkantons is onze verborgen schat. Een schat vol beekjes, bossen en hoogtekammen, een prachtig decor voor lange plezierwandelingen. Van uitdagende trails tot avontuurlijke exemplaren voor gezinnen. Wij kiezen voor iets daartussen en gaan voor de Trôs-Marets wandeling in een waanzinnig mooie vallei.

De Trôs-Marets wandeling start aan de Ferme de Libert in Bevercé, vlakbij Malmedy. De lus telt 5,3 km en volg je via de blauwe rechthoeken.

De route neemt je mee door donkere sparrenbossen, over weidse bergpanorama’s, langs indrukwekkende rotsen en een kabbelende bergbeek. Soms kreeg ik het gevoel in de Alpen te zijn. Noem de wandeling gerust avontuurlijk. Ja wandelt over houten loopbruggen, smalle bospaden naast diepe afgronden en houdt je vast aan stalen kabels wanneer de paden te glibberig en smal worden.

Heel afwisselend, spannend en middenin een ongerepte vallei.

Verloren lopen tijdens de Trôs-Marets wandeling (oeps!)

Omdat ik een lus van een goeie 5 km wat mager vind, gingen we voor een wandeling van 8,7 km, te volgen via de blauwe ruiten, gele en rode rechthoeken. Dat liep niet helemaal zoals gepland. Ergens hebben we een afslag gemist, waardoor we via Mont terugkeerden en uiteindelijk 12,6 km in de benen hadden.

Niet verloren lopen? Hier vind je een gedetailleerde beschrijving van de korte wandeling waar je heus alle hoogtepunten meepikt. In de gratis brochure van de Oostkantons vind je nog meer inspiratie.


wandeling kinderen ardennen.png

Goesting gekregen in nog meer wandelingen met kinderen in de Ardennen?


Sla deze pins op op je Pinterest bord

 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Vakantie in Oostduinkerke

Next
Next

Ontdek de mooiste campings van België