Op avontuur met een Teardrop caravan

Wie mij volgt, weet dat ik regelmatig en graag met de camper op reis ga. Wel nu, ik ging vreemd. Ik ging op stap met een kleine, maar onwijs praktische caravan. De Teardrop Woody van Droplife.

Teardrop watte?

De Teardrop caravan is kortweg:

  • een mini caravan in de vorm van een regendruppel

  • in retro stijl

  • praktisch ingericht

  • met minimalistisch design

  • en met de bedoeling om je dichterbij de natuur te brengen

De Teardrop caravans schitteren in hun eenvoud. Met een buitenkeuken, bed en voldoende kastruimte heb je, op een toilet en douche na, alles wat je nodig hebt om er even tussenuit te knijpen. Niks te weinig, niks te veel. Wat maakt dat je er snel mee weg bent.

Let’s go!

De Teardrop is een echte eyecatcher. Veel ooh’s en amaiiii gehoord tijdens het weekend.

De Teardrop is een echte eyecatcher. Veel ooh’s en amaiiii gehoord tijdens het weekend.

Teardrop caravan van Droplife

Droplife is de eerste handelaar in België die Teardrop caravans verhuurt en verkoopt. Ze bieden twee varianten aan: de Teardrop Woody en de iets grotere Teardrop Rebel, waarop er ook een daktent geplaatst kan worden zodat je comfortabel met z’n viertjes weg kunt. Het is ook mogelijk om extra’s zoals campingmeubels, een fietsendrager of een voortent te huren.

Ik ben zelf nogal avontuurlijk ingesteld en wilde iets met mijn passie voor reizen doen. Toen ik de Teardrop caravans ontdekte, ben ik daar meteen opgesprongen. Deze zomer zijn ze elke week buiten gereden.
— Pieter, ondernemer achter Droplife

Dankzij Pieter van Droplife mochten wij de Woody een weekendje uittesten. We haalden de caravan bij hem in de buurt van Gent op en na een uitgebreide uitleg reden we met een smile tot achter onze oren weg.

Kamperen met een Teardrop caravan

De gelukkige testers: mijn twee kinderen van 6 en 8 jaar en ik. Omdat ik met de kinderen reisde, nam ik het zekere voor het onzekere en koos ik voor een verblijf op een camping, Camping Café In De Nachtegaal in Heuvelland. We verbleven er 3 nachten.

De caravan afkoppelen en op een goei plekje duwen, ging met behulp van vriendelijke buren, vlotjes. Al meteen installeerde ik ons zeil voor de caravan, want het zou zo goed als het hele weekend gaan regenen.

Het groene zeil voor de Woody was helaas geen overbodige luxe tijdens ons regenachtig weekend.

Het groene zeil voor de Woody was helaas geen overbodige luxe tijdens ons regenachtig weekend.

Fijne buitenkeuken

Die regen was een serieuze domper op ons weekend, omdat we daardoor niet ten volle van de caravan hebben kunnen genieten, vind ik. Slechts één keer kookte ik de buitenkeuken. Zo jammer, want hoe leuk was dat! Beetje bakken, groentjes snijden, en alvast een wijntje drinken met een streepje zon terwijl de kinderen de tafel dekken en nog wat ravotten. Heerlijk!

De buitenkeuken is prima uitgerust met gasvuur, koelbox, bestek, waterreserve van 10 liter en moka cafetière.

De buitenkeuken is prima uitgerust met gasvuur, koelbox, bestek, waterreserve van 10 liter en moka cafetière.

Slimme slaapcabine

In de caravan daarentegen genoten we des te meer. Het is super gezellig slapen in dat bolletje en het is bijzonder pienter uitgerust. Zo zijn er twee gezellige nachtlampjes met usb aansluiting om je telefoon op te laden, verrassend veel opslagruimte, 12 volt aansluiting (hallo dvd autoschermpjes!), een gewone stroomaansluiting en opbergnetjes tegen de deurwanden om kleine waardevolle dingen in te stoppen die je binnen handbereik wilt hebben zoals sleutels en je smartphone. De raampjes aan de zij- en bovenkant zijn voorzien van verduistering en muggennet.

Met z’n drieën slapen op een matras van 140 cm breed was een beetje krap, maar volgens mijn Fitbit heb ik toch iedere nacht meer dan goed geslapen. Ik concludeer dan ook dat dit een prima bed is voor twee volwassenen.

Rijden met de Teardrop

Drie nachtjes later was het inpakken, de keuken schoonmaken (klein keukentje en dus in een wip en een gauw gebeurd) en de caravan terug aankoppelen. Easy! Ermee rijden trouwens ook. Omdat de mini caravan slechts 350 kilo weegt, had ik nauwelijks door dat ik een caravan trok. Achteruit rijden is weliswaar wel wat ingewikkelder, maar dat heb ik steeds op het nippertje kunnen vermijden (oef!).

rijden teardrop caravan

Conclusie na een weekendje weg met de Teardrop Woody?

Heerlijk ding. Ongelofelijk goed uitgerust. Bijzonder stijlvol. Ik zeg: ideaal voor een avontuurlijk koppel, en al helemaal fantastisch bij goed weer op een verlaten plek.

Praktisch

teardrop droplife

Schuilt er een avonturier in jou?

Doe eens zot. Neem de auto (met trekhaak!), je favoriete persoon op aarde en net iets meer dan een tandenborstel mee, trek een mini caravan en rij naar langs rotswanden, op verlaten wegen of door ongerepte natuurgebieden.

Life begins at the end of your comfort zone!

Deze trip werd mogelijk gemaakt dankzij Droplife, waarvoor dank!

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Heuvelland: het Toscane van België (ja toch?)

Next
Next

Rondreis in de Ardennen