De eindejaarsperiode: da’s de moment om stil te staan en terug te blikken op wat er het afgelopen jaar gebeurd is. Hier betekent dat scrollen door foto’s, blogposts herlezen en de tripjes uit 2021 herbeleven. Het waren er minder dan anders (hoe kan het ook anders?), maar de waarde ervan was groots. Reis je mee terug in de tijd?

Januari

De “Ree” wandelen in de Kalmthoutse Heide

Kwestie van het jaar op gepaste toon af te trappen: we maken de langste wandeling in de Kalmthoutse Heide. De “Ree” van 24 km. Deze slingert over de Belgische en Nederlandse grens, en door prachtige landschappen. Goed voor een hele dag wandelplezier in, veelal desolate, pure natuur. Een zaligheid, en uitstekend begin van het jaar!


Februari

Winterwandeling in de polders van Kruibeke

Alsof sneeuw op zich al niet betoverend genoeg is, werd ik ook nog eens getrakteerd op een verrassend mooi wandelgebied: de Kruibeekse Polder. En nog leuker is wanneer je vertrekt vanuit hartje Antwerpen de waterbus neemt naar de start.


Maart

Wandelen in Wortel-Kolonie

Tussen grens en groen. Ooit de wandeling van het jaar in Wortel-Kolonie. Het stond al langer op mijn to-do-wandel-lijstje. En eindelijk was het gelukt! Super mooie wandeling. Heel afwisselend. Langs prachtige dreven, vijvers, heide en bossen. Met een stuk geschiedenis over de eenzame landlopers. Dus ook nog eens verrijkend. Toppertje!


April

Vakantie aan ‘t zeetje

Weekje Oostduinkerke

Never a dull moment in Oostduinkerke. Misschien wel de fijnste plek aan onze kust. Altijd wat te doen hier.


wandelen in het dal van de Trôs-Marets

Eén van de mooiste wandelingen

Avontuurlijk wandelen in een ongerepte vallei. Sounds like a plan? Deze vonden wij allemaal even fantastisch.


Mei

Wandelen langs de taalgrens

Nog eens met de wandelvriendinnen op schok! We gingen voor de Dwaallichtroute van 16,5 km vanuit Schorisse in de Vlaamse Ardennen. Deze gidst je over weidse velden, oude smalle paden verscholen tussen frisgroene bomen, langs kleine waterlopen en door het prachtige Brakelbos en Bos-ter-Rijst met blauwe hyacinten. Zeer afwisselend en grotendeels onverhard. Wij blij!


Wandelen en kamperen in Florenville

Weekend langs de Semois

Camping de la Semois raakte ons vorig jaar, en daarom keerden we terug. De ligging langs de rivier is fantastisch. Ook vlakbij prachtige wandelingen. Perfect blend voor een avontuurlijk weekendje weg in eigen land.


Muziekbosroute bewandelen

Onze laatste ‘training’ met de bergclub voor the real deal in de bergen: de prachtige muziekbosroute in Ronse. Een sprookjesachtige wandeling van 10 km die ons meenam door het glooiende Muziekbos en zijn Geuzentoren - wist je dat daar de naam Vlaamse Ardennen ontstaan is? -, over modderige bosdreven, een vlonderpad, uitgestrekte kleurrijke velden en langs pittoreske huisjes. Ongelofelijk mooie route!


Juni

Vespa tour in Limburg

Dagje vakantie in eigen land met de Vespa

Voor mijn verjaardag gingen we een dagje rijden door het prachtige Haspengouw. Het glooiende landschap en de rustige wegen lenen zich perfect voor een ritje met de Vespa. En wat nog leuker is: de kinderen kunnen mee!


Juli

Citytrip naar Brugge

Romantische getaway met twee, en dan is Brugge altijd een schot in de roos. Gezellige binnenstad met héél rijke geschiedenis, lekker eten en lokale biertjes. Meer moet dat niet zijn.


Augustus

Wandelen in de bergen

Huttentocht

4 mama’s en hun 7 jongens 5 dagen op stap door het prachtige Vanoise. Dit was een fantastisch avontuur. Het overtrof al mijn verwachtingen. Ik denk hier zoooo graag aan terug.


Zomervakantie in Allier

Allier ontdekken

Allier is een rustige eenvoudige regio. Geen massa toerisme en alom bekende trekpleisters. Wel kleine stadjes om door te slenteren, fiets- en wandelwegen, en veel (pret)parken voor veel pret en actie.


September

Center parcs in de Ardennen

Onze eerste keer Center Parcs. En dat was kei tof. Center Parcs in de Ardennen is een mooi, groot park met comfy huisjes, huge binnenzwembad uiteraard en voldoende andere activiteiten waar de kinderen spontaan van beginnen stuiteren.


Oktober

Boerderijvakantie in Hof ter Lo

Als ‘t goe is, dan gaan we toch gewoon ne keer terug? En zo geschiedde met ons vriendenweekend in Hof ter Lo in Lo-Reninge, niet ver van de kust. Een heerlijk adres. Zeker als je een bus kinderen bij hebt. En wandelen in die omgeving is ook niet verkeerd.


Loopgravenpad in Mastenbos, Kapellen

In de categorie ‘klein maar fijn’ verdient het loopgravenpad in het Mastenbos in Kapellen de hoofdprijs. Super kort (slechts 1,5 km), maar heel plezant om te doen. Want, het pad slingert en onderweg pak je nog een paar geschiedenislessen mee. Kwestie van die kinders wat bij te brengen en ze toch even van Fortnite te halen.


November

Wandelen in Müllerthal

Machtig Müllerthal

Indrukwekkende rotsen, natuurlijke schoonheid, sprookjesbossen, fascinerende paden,… Wandelen is hier pure verwennerij. We maakten er 4 (en gaan zeker nog eens terug!).


Bruggeskeswandeling in Ravels

Met de bergclub - jawel, die 4 mama’s en 7 jongens van de huttentocht - hadden we nog eens goesting in een goeie frisse wandeling. Het werd de bruggeskeswandeling in Ravels.

Dat is een wandellus van 10 km door de bossen, over tientallen bruggetjes (d'uh!), langs waterplassen met Scandinavisch tintje en over smalle kronkelpaden. Kei plezant!


Weekendje Ardennen in Lierneux

Hadden wij chance: de eerste sneeuw in de Ardennen! Hebben wij zomaar ff gespot tijdens een heerlijke wandeling. Verder niets speciaals. Alhoewel… met de familie in één groot huis, wie had dat nog durven dromen?


December

Uitbollen, werk afsluiten met inbox zero, feestjes voorbereiden en vieren, bubbels koud zetten en uitkijken naar 2022. Schol!

Wat zijn jouw plannen voor 2022?

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Uitwaaien in De Panne (en niet in een attractie van Plopsaland!)

Next
Next

Reizen, werken en opvoeden: hoe doe je dat?