Ontdek 4 bezienswaardigheden in Zeeland

Zeeland is de provincie van uitgestrekte velden, molens, ellenlange fietspaden, mooie dorpjes, veel water en prachtige brede stranden. Op een paar kilometers van elkaar verwijderd vind je meerdere bezienswaardigheden in Zeeland en dat maakt van deze Nederlandse provincie een uitgelezen plek voor een roadtrip van een dag. Of twee.

Disclaimer: een aantal links in deze blogpost zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer jij iets via die link boekt zonder dat de prijs voor jou wijzigt. Oftewel, een kleine moeite voor jou en een grote support voor mijn blog! Waarvoor dank :)

bezienswaardigheden in zeeland

Het Veerse Meer: één van de bezienswaardigheden in zeeland die je niet mag missen

Een grote plas rust. Heerlijk!

#1 : Het pittoreske Veere

Wanneer je bezienswaardigheden in Zeeland opzoekt, kan je niet om Veere heen. Een supermooi en lieflijk dorpje aan het Veerse Meer. Zeilbootjes liggen er rustig te kabbelen aan de ingang van het dorp. Ik slaakte meteen een verademende zucht. Iets verderop verkopen vrolijke marktlui (afin, in ieder geval op zaterdag) verse vis en fruit, en staat er een rondvaartboot paraat voor een tochtje over het Veerse Meer. Dat hebben we uiteraard niet afgeslagen. Terug aan wal is het genieten van een lunch in de zon, ambachtelijk Italiaans ijs van Cappello Giallo, en kuieren door de straatjes en langs brocante winkeltjes. Veere, een heerlijk dorp.

#2: Aan het strand in Zoutelande

Een half uur verder kom je aan in Zoutelande. Van het dorp heb ik me niet te veel aangetrokken, want zonder het te zien had ik een donkerbruin vermoeden dat het zo'n vakantiedorp zou zijn dat het echt van z'n strand moet hebben. En dat is in dit geval volkomen terecht. Wat een gigantisch en supermooi strand. Zo uitgestrekt. In tegenstelling tot de Belgische kust kijk je niet op doorgaans lelijke appartementsgebouwen en hippe beachbars, maar op duinen (en hier en daar een strandpaviljoen op hoge houten pilaren). Eén en al natuur dus. Geen bakstenen, maar pure rust. Een zaligheid. (Je kan hier zelfs gratis parkeren!)

#3: Mosselen eten in Yerseke

Je daguitstap culinair afsluiten in stijl? Dat doe je door lekkers uit de zee te eten zoals mosselen of oesters langs het water in Yerseke. Dat kan bij

Goesting om meer lekkers te ontdekken? Probeer dan eens de in-app food tour door Zeeland. Dat is een gids op je smartphone die je langs alle culinaire hoogtepunten van Zeeland voert. Super handig, en lekker!

Deze keer stelde Yerseke teleur. Ook de haven.

#4 Overnachten in Middelburg

De laatste bezienswaardigheid in Zeeland is Middelburg, een kleine en supper gezellige stad. Hier moet je zijn om uitgebreid te aperitieven met typische borrelplanken in bruine kroegen, om verfijnd uit eten te gaan en comfortabel te overnachten in een boutique hotel in de historische binnenstad. Een heerlijke plek.

 

Sla onderstaande pins op op je Pinterest bord

 
 
Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Vertragen in een Slow Cabins

Next
Next

Pauwelwandeling in Pajottenland, Vlaamse Ardennen