Het jaar is alweer bijna voorbij en zoals altijd, het vloog! Tijd om er even bij stil te staan. Bij alles wat we gezien en gedaan hebben. Chansaards dat we zijn.

Januari

Traditiegetrouw werd het jaar in de Ardennen ingezet. In Rochehaut om preciezer te zijn. Beetje veel buiten zijn na de feestdagen. Heerlijk.


Eind januari trokken we met het gezin naar Geraardsbergen. De aanleiding hiervoor was om de set van de populaire Ketnet serie, De Nachtwacht, met eigen ogen zien. Maar uiteraard viel er nog veel meer te ontdekken.


Februari

Goals! Een weekend lang alleen maar wandelen, wandelen, wandelen rond het drielandenpunt. Hoe zalig was dat. Zelfs in de gietende regen was het puur genieten.


Versteld staan van o zo prachtige natuur op een paar km van huis: dat gebeurde toen ik in de modder stond in Het Verdronken Land van Saeftinghe. Waanzinnig mooi. Wie het niet kent, moet er echt eens naartoe!

panorama verdronken land van saeftinghe.png

Nog zo’n traditie: ons vriendenweekend. Waar we vroeger tot in ‘t laat straf bier atten en boven of onder de tafel dansten, kruipen we nu vroeger in bed en genieten we des te meer overdag met de kinderen van de omgeving en ons vakantiehuis. Dat vakantiehuis was dit jaar een schot in de roos. Noteer: Hof ter Lo in Lo. De max voor jong en oud!

hof ter lo vakantiehuis

Maart

In maart belandde ik in Londen voor een opleiding en dan werd het nuttige aan aangename gekoppeld. Duh! Ik wandelde langs de Thames en ging ontbijten in een skyscraper.


April

Hoogtepunt van het jaar: gaan skiën met het gezin. Ik vind een wintersportvakantie echt zalig! De hele dag buiten en de hele dag samen op pad. Echt heerlijk! Dit jaar waren we in Val Cenis, een klein skigebied met fantastische faciliteiten voor gezinnen.


Mei

Samen met Visit Holland ontdekte in drie Nationale Parken van Nederland: Biesbosch, Waddenzee en de Hollandse Duinen. Stuk voor stuk prachtige en heel diverse natuur. Dat Nederland ongelofelijk veel te bieden heeft, werd nogmaals bewezen.

biesbosch nl delta nationaal park
wadlopen waddenzee
fietsen hollandse duinen

Eind mei, tijdens het lange Hemelvaart weekend, trokken we naar de Baai van de Somme in Noord-Frankrijk. Woeste natuur, zon op onze smoel, basic kamperen. Top!


Juni

Och zot, in juni niets gedaan, ofwa?!?

Oh toch wel, een weekendje Ardennen in Porcheresse, maar heb daar geen blogpost over geschreven :).


Juli

In juli ging ik voor de eerste keer op stap in het kader van de Expeditie Scheldeland, mijn tweejarige samenwerking met Scheldeland. We trokken voor een fijne wandeling naar de Gentbrugse Meersen.


Augustus

Onze zomervakantie: met de camper roadtrippen door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Frankrijk. Zotte vakantie, mooie herinneringen en een paar verbeterpunten.


Twee dagen Limburg met de kinderen. Wandelen in de Voerstreek en klimmen naar het mooiste panorama van Vlaanderen (die blogpost volgt nog :)).


September

Mijn tweede keer op Expeditie Scheldeland en deze keer mét overnachting. We logeerden in een heerlijke b&b in Dendermonde en gingen vanuit daar onder meer fietsen langs de Schelde en wandelen in het Buggenhoutbos.


Oktober

Een nachtje met twee naar Oudenaarde en uiteraard ging dat gepaarde met fikse wandeling door de Zwalmvallei.


Herfstvakantie in Drenthe. Wat was me dat? Prachtige omgeving, heerlijke camping, ontzettend genoten van mijn gezelschap en véél buiten. Zalig!


November

Weekendje Ardennen met de schoonfamilie in een groot aangenaam en mooi vakantiehuis in Redu.


December

Tijd om stil te staan, terug te blikken en dankbaar te zijn voor alles wat we ontdekt hebben. 2019 was goed!


En in 2020?

Wel, voor volgend jaar staat dit alvast op de planning:

  • weekendje Durbuy met mijn familie

  • wandelweekend in Bohan, Ardennen

  • weekendje Brussel met de kinderen

  • weekendje Limburg met het gezin

  • weer skiën in Val Cenis

De kans is groot dat we ook in de meiweekends en tijdens de zomervakantie iets ondernemen, maar dat ligt nog niet vast. To be continued!

Tot volgend jaar x

Sylvie Van Nieuwerburgh

Opgegroeid in België, maar gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Amerika. Ik reis sinds mijn tienerjaren, werk nu in IT, ben een jongensmama, getrouwd en thirtysomething. Oh ja, en altijd een hoofd vol plannen, dat vooral.

https://www.getoutoftown.be
Previous
Previous

Wandelen en logeren in Durbuy

Next
Next

Groot vakantiehuis in Redu. Ideaal voor een familieweekend!